top of page
  • Writer's pictureGergely Buttinger

A Geekkirály szigete (01/05) - beszélgetés Juhász Viktor író-fordítóval az adaptációról,

avagy Stephen Kingtől Van Helsingig


Mai adásunk vendége Juhász Viktor, aki amellett hogy a Neocore Games játékainak történetét pattintja ki a fejéből, még íróként és fordítóként is ismerhetjük. Az ő nevéhez kötődik - sok más mellett - a Walking Dead képregénysorozat magyar változata, vagy az Életed története (Story of Your Life) sci-fi novella (Ted Chiang író) magyar fordítása, mely utóbbiból készült el az Érkezés (Arrival) c. film.

Beszélgetünk még teljesen akadémista módon (hogy másképp!?) Stephen King munkásságáról, Kubrick határozott vizionalista rendezésmódjáról, valamint arról hogy milyen módokon lehet átadni egy írott történet hangulatát a moziban ülő nézők számára.Podcastunk a buzzsprout-on az összes linkkel ahol hallgatni lehet:


TheWalking Dead - Élőhalottak (a magyar kiadás oldala) https://www.elohalottak.hu Érkezés és más novellák (Agave kiadó) https://www.agavekonyvek.hu/konyvek/erkezes-es-mas-novellak Honlapunk: www.geekkiralyszigete.com Twitter: twitter.com/geekkiraly Instagram: www.instagram.com/geekkiraly_szigete Facebook: www.facebook.com/gekkiralyszigete

392 views0 comments

Commentaires


bottom of page