top of page
  • Writer's pictureGergely Buttinger

A Geekkirály szigete (01/06) - beszélgetés a zenéről, Balázs Gergely hegedűművésszel
Első adásunk a minket körülvevő zenékről, amelyben arról is beszélgetünk, hogy már az ősember is zenei kísérettel tudott igazán dolgozni.

Témák amiket körbejárunk: Miért volt szükség évezredeken keresztül arra, hogy valaki zenéket írjon? Mióta van kotta és hogyan változtak a hangszerek, mitől lesz egy dallam szomorú vagy vidám? Mi az a dallam ami mindannyiunk közös tudat alattijában él?


Vendégem Balázs Gergely hegedűművész, zeneszerző és minden hangkeltő eszközön játszó zenész. Az ő hegedűjének dallamai csendülnek fel a Van Helsing és a King Arthur: Knight’s Tale játékok alatt is. Volt ő nagyzenekari hegedűs koncerttermekben, utasszállító hajón és Al Di Meola turnéján elsőhegedűs is. Vele próbáljuk megfejteni ebben az időnként visszatérő sorozatban, hogy miért van ekkora hatással ránk a minket körülvevő zene.


A beszélgetés első felében bejátszott videó, a pigmeusok zenéjéhez kapcsolódóan:Balázs Gergely egyik meditációs szóló zenéje:Podcastunk a buzzsprout-on az összes linkkel ahol hallgatni lehet:

https://geekkiralyszigete.buzzsprout.com/1890938/9699094

Honlapunk: www.geekkiralyszigete.com Twitter: twitter.com/geekkiraly Instagram: www.instagram.com/geekkiraly_szigete Facebook: www.facebook.com/gekkiralyszigete

97 views0 comments
bottom of page