top of page
  • Writer's pictureGergely Buttinger

A Geekkirály szigete - Rövid (NEM) szinti történelem mindenkinek

Ismét történelmet írunk, azaz inkább mesélünk!



A geekek egyik hatalmas és kiterjedt tömegmozgalma a szintetizátorokat kedvelő, gyűjtő, használó zenészek, hobbisták tábora. Mivel zenei adások mindig is lesznek nálunk és a sziget alapító atyját is szoros szálak fűzik az elektronikusan gerjesztett hanghullámok felé, így eljött az idő bemutatni korunk egyik legnagyobb vívmányát. Szintetizáljuk együtt a hangokat!

Szakmai vendégem aki segít bebarangolni az analóg és digitális hangok erdejét Szász Attila, aki amellett, hogy kiterjedt ismeretekkel rendelkezik a témában, még a diploma munkáját is a szintetizátorok történelméhez kapcsolódóan írta meg. Mellesleg több synthwave albuma is megjelent már, StingR művésznéven jegyezve. Németh Gyula visszatérő vendégemmel kérdeztük (nem kellett nagyon) Attilát, akivel elindultunk az elektronikus hangképzés kezdeteitől és meg sem álltunk napjainkig. Szép hosszú adás kerekedett belőle, hallgassátok szeretettel!


Ezen a linkgyűjteményen tudjátok meghallgatni Attila munkáit: https://hyperfollow.com/StingR



Az adás alatt hallható zenéket amikről majdnem mind sikerült is beszélnünk, ezen a playlisten tudjátok meghallgatni:



Néhány szintetizátoros zenével kapcsolatos youtuber, akiknek érdemes hallgatni az adásait, ha szereted ezeket a zenéket és érdekelnek a szintik:



Köszönjük megtisztelő figyelmeteket! További információk, komment lehetőségek, visszajelzések és szeretet nyilvánítások az alábbi linkeken lehetségesek.


Podcastunk a buzzsprout-on az összes linkkel ahol hallgatni lehet:






135 views0 comments
bottom of page