top of page
  • Writer's pictureGergely Buttinger

A WARHAMMERES klubélet kezdetei


és a Games Workshop története


A mai adásban ismét nosztalgiázunk kicsit a 90-es években elindult hazai klubéletet megidézve (mágia!). Ezúttal a geek szubkultúra egy káosszal teli szottyos vermébe csusszantunk bele és el is veszítettük volna józan eszünket, ha nincs velünk az Istencsászár ereje (hála!).Vannak olyan furcsa geekek, akik nem csak elképzelgik a hétvégéken, hogy hősi kalandokon esnek keresztül, hanem kis figurákkal le is játsszák elképzelt csatáikat. Wargémer geekek ezek, azoknak is egy speciális fajtájával beszélgettem. Azok akiket megérintett a Games Workshop által kiömlesztett káosz, szívük már sohasem lesz a régi. Könnyes szemmel emlékeznek már vissza azokra a napokra amikor olyan dolgokra rakták félre a pénzt mint: mindennapi étel, ruhák és üzemanyag - esetleg nyaralás. De elűzik hamar a kételyt a szívük mélyéről, a császári fény már ég a szemükben, és tudják hogy megérte a temérdek kiadott pénz arra a sok-sok kiló öntött ólom és műanyag kis figurácskára, szabálykönyvekre - melyekből mindig lesz új és újabb - hiszen az élet így lett már teljes és egész.


Mai adásunk 2 fő vendége több mint 20 éve űzi a hobbit és még mindig nem únták meg. Bereczky Zoltán és Feigl Attila azok akikkel beszélgetünk kicsit a hobbi elmúlt évtizedeiről. Az ősjátékosokhoz csapódott még a fiatalabb generáció képviselőjeként Nagy Máté Farkas és maga a műsorvezető házigazda is könnyek között vallja be, hogy hétvégente kezébe veszi a kis figurákat egy kis festegetésre, vagy wargame menetre.
Köszönjük megtisztelő figyelmeteket! További információk, komment lehetőségek, visszajelzések és szeretet nyilvánítások az alábbi linkeken lehetségesek.


Podcastunk a buzzsprout-on az összes linkkel ahol hallgatni

lehet:148 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page