top of page
  • Writer's pictureGergely Buttinger

Vendégként a Konnektor podcastben,

valamint életjel és egyéb rövid hírekSziasztok, szeretnék ezzel a bejegyzéssel egyrészt életjelet adni és néhány infót leírni, másrészt köszönetet mondani a Konnektoros srácoknak a meghívásért. Nagyon jó kis beszélgetés volt, remélem lesz még folytatás belőle valamikor.

Külön örömbódottá meg hadódottság és tiszteltetés, hogy valószínűsíthetően a legelső (vagy majdnem) magyar podcastnál vendégeskedhettem. A konnektor.org már 2005-től üzemel és az adásaikat 2010 óta lehet hallgatni a világhálón. Olyan volt a srácokkal beszélgetni, mintha egy presszóasztalnál pár nappal ezelőtt abbamaradt diskurzust folytattunk volna. Beszélgettünk arról, hogy milyen zenét szerezni játékokhoz, milyen projecteken dolgoztam az elmúlt években, szerepjátékos múltamról és jelenéről is esett pár szó, saját projectjeimről és persze játékokról.

Köszönet nektek ismét, név szerint is: Warhawk, Dewla, Greg és Zephyr


Visszatérve kicsit háztájira, kicsit elcsöndesedett a birodalom, de a király nem halt meg. Immár hivatalosan is bejelenti a kancellária a rövid, nyári szünetet.

Tudom, kicsit lustaságnak tünik ez a bejelentés, de tavasszal annyira felgyorsultak az események körülöttem, hogy mire észbe kaptam, már bele is robogtunk a nyárba. Befejeződtek a munkálatok a legutolsó Neocore játékkal és megjelent a King Arthur: Knight's Tale. A hozzá elkészült soundtrackre nagyon büszke vagyok, hosszú és kihívásokkal teli munka volt, de megérte a belefeccölt energia. Néhány szóban csak, de had ajánljam a ti figyelmetekbe is:


Az Arthur mondakör nem igazán belőhető történelmileg, pláne úgy, hogy zenetörténeti alapjai is lennének, ezért a hangulata inkább egy komor, kicsit darkos fantasy atmoszférát próbál megidézni. Nagyon sok élő hangszert vettünk fel az elkészülése alatt: használtam kecskebőrös (ultra)fantasy dobokat, sámándobot és mindenféle ütős hangszereket. Módosítottam egy hangszerkészítő mesterrel, Nagy Balázzsal egy tekerőlantot. Került bele elektronikus hangszedő és gitár effekt pedálokon keresztül lett rögzítve a hangja. Élő vonósokkal dolgoztunk, hegedű, mélyhegedű és csellósok lettek felvéve. Valamint külön megtiszteltetés és örömbódottá, hogy a covid parás időszakban sikerült leszervezni egy énekfelvételt Bulgáriában Rory Winston barátom segítségével. Hallható az albumon még (sajnos csak) egy szám erejéig koboz is, ami valójában a magyar lant. Hallgassátok sok szeretettel - fent van már az összes zene streaming oldalon és steam-en is elérhető.Mivel utálatos módon nem lehet megjelentetni egy album stáblistáját a zeneoldalakon (bármennyire szeretném), ezért igyekszem mindenhova kiírni azoknak a nevét, akikkel dolgoztam rajta.


Balázs Gergely - hegedű, mélyhegedű, kaval, furulya, egyéb ütőshangszerek

Simko-Várnagy Mihály - cselló

Apró Anna - koboz

Katya Grekova-Kostadinova - ének

Rory Winston - producer, ének felvételek

Végső keverés - Audio Animals (London)

Külön köszönet - NeocoreGames


Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzést, néhány link még a végén megtekinthető. Folyt köv és kellemes nyaralást mindenkinek!


Konnektor podcast: https://konnektor.org

King Arthur Knight's Tale album: https://bit.ly/3txDlzD

King Arthur Knight's Tale a steamen: https://bit.ly/39ox5DA

79 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page