top of page
  • Writer's pictureGergely Buttinger

Harminc éves a Sárkányszív roham

Hazai RPG élet a 90-es években rovatunban most az egyik legnagyobb első rendezvénysorozatról emlékezünk meg.


2 évad, 4 adás




A stúdió roskadásig megtelt, minden egykori szervező örömmel vett részt a nosztalgiázó beszélgetésen. A 90-es évek legnagyobb és első szerepjáték rendezvénye Budapest határain kívül a győri Sárkányszív roham volt. Mindenki ott volt, aki számított akkor a poszt szocialista, de még vad kapitalista időszakban dübörögni kezdett hazai szerepjátékos életben. A Valhalla Páholy, Beholder, Kornya Zsolt és Gáspár András (nevek a teljesség igénye nélkül), fantasy művészeti kiállítások követék egymást és külön standja volt a Silverland szerepjáték szakboltnak is. Itt történtek a nagy éves bejelentések a kiadványokról, Max (Zsílvölgyi Csaba) és Nyúl (Nyulászi Zsolt) itt jelentették be a Codex szerepjátékot és Buttinger Gergely (KM) is itt játszott le a Codexhez készült lemezéből részleteket (nosztalgikus könnycseppek letörölve).


Ezekről az évekről beszélgettünk a majdnem 2 órás adásban, nagyon jól éreztük magunkat a nosztalgiázás közben és néhány archív fotó is előkerült:


A képen: Tamás Gábor "Mapett", aki pécsi-ként segített a rendezvény lebonyolításában. (Bal oldalt)


Nagy Balázs, a 2. Rohamon szerzett elévülhetetlen érdemeket. (Ipad-el a kezében a 2011-es nosztalgia találkozón).


Rémi Attila, aki az összes Rohamon jelen volt, egyben Győr Város Vámpír-hercege (bal oldalt). Valamint Inhaizer Gyula, a találkozó egyik fő kitalálója és szervezője (jobb oldalt).



1996. július 28. A Codex szerepjáték bejelentése. A képen balról jobbra: Buttinger "Kis Mészáros" Gergely, Zsílvölgyi "Max" Csaba, Nyulászi "Nyúl" Zsolt és Tóth Viktor.


Szintén 1996 július 28. A Codex szerepjáték bejelentése után Buttinger "Kis Mészáros" Gergely bemutatót tart a játékhoz készült aláfestő zenei albumából melynek címe "Fanfár a hősökért" volt. A képen épp a hangtechnikai előkészületek folynak.


Köszönjük megtisztelő figyelmeteket! További információk, komment lehetőségek, visszajelzések és szeretet nyilvánítások az alábbi linkeken lehetségesek. Podcastunk a buzzsprout-on az összes linkkel ahol hallgatni lehet: https://geekkiralyszigete.buzzsprout.com/1890938/9699094 Honlapunk: www.geekkiralyszigete.com Instagram: www.instagram.com/geekkiraly_szigete Facebook: www.facebook.com/gekkiralyszigete




530 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page